Skyggearbejde

Hvad er skygger egentlig! Det er alt hvad vi hader, har modstand på eller ikke vil vedkende os.

Skyggen har mange ansigter og er sider af din personlighed. De sider af dig og dem du ikke vil være med. De er alt det grimme, ubehagelige, de sider der ikke klæder dig. Listen kan faktisk være uendelig. Det du fornægter bliver dine skygger og undergraver din selvværdsfølelse.

Skyggen er alt det du ikke vil identificere dig med, den irriterende, fordomsfulde, vrede, bedrevidende, onde, hadefulde, mislykkede, snerpede, tåbelige, latterlige, nervøse, svage, skamfulde, billige, uoplyste, uærlige, nedtrykte, håbløse, tyvagtig, tykhovedede og ulækre person. Det er sider af din personlighed, du ikke tror du besidder.

Meget skal du kalde mig, men jeg du skal ikke kalde mig doven, arrogant, egoistisk, grusom, dulle, rappenskralde, idiot, krævende…. 

Det er sider af dig, du har pakket væk. De er gemt i dit ubevidste jeg. Det er sider du har gemt væk, fordi du ikke har fået anerkendelse for egenskaben eller karaktertræk fx mær, luder, umoden, naiv, kontrollerende, væmmelig, jaloux osv. Det er sider man ikke bevidst har besluttet sig for at gemme væk.

Skyggerne er opstået i relationer, noget du har lært igennem din opvækst. De fleste opstod, da du var barn ofte i samspillet mellem søskende, forældre og dig. De har været dine primære omsorgsgivere, men også givet dig grobund til dine skygger.

Skyggerne opstår, når vi er sårbare eller, når de som er tæt på os, påvirker os. Bedsteforældre, lærere, sportstræner osv. De har sagt noget, som har gjort en dyb indvirkning på dig, når du er ”skammet” ud. Alle skygger opstår i skam og skyld.

Vi laver også kollektive skygger fx i familien, på arbejdspladsen, i fritidsklubben mv. Det kendetegnes ofte ved udsagnet – Det gør VI ikke her! Sådan noget gør MAN ikke!

Det er det mest konfronterende værktøj i selvkærlighedsarbejdet. Arbejde med kernen i dig. Det der gør ondt, og kernen i det, som du ikke kan lide. Derfor kræver det, et enormt mod, at arbejde med sine skygger.

En skygge er en projektion – det du ikke kan være med, og som ikke vil lade dig være. Det, du ikke kan rumme projicerer du over på andre. Så, når du reagerer kraftigt på andre, er det egne egenskaber eller karaktertræk du projicerer over på andre med vrede, sladder og fordømmelse mv.

Hvordan har jeg brugt skyggearbejdet i mit eget liv! og hvad har det betydet for mig!

Jeg har brugt skyggearbejdet til at blive mere bevidst om kærligheden til mig selv. Lært mine skygger at kende også dem som jeg ikke tidligere har kunne identificere mig med, og søgt kontrasten. Op i flow. Blevet meget mere bevidst om hvilke personer, som jeg bliver fascineret af og brugt dem i min integrations- og udviklingsproces. Sprunget ud af en del comfort zoner – Ja, det har været svært, tro mig, men også helt fantastisk.

Skyggearbejdet har givet mig en enorm selvbevidsthed og en masse mod til at søge helt nye veje i mit liv. Så jeg nu i dag har fået et nyt og endnu mere spændende liv.

Blevet bevidst om mine lyse skygger egoistisk, doven, ligeglad, god, modig, smuk osv.. og bevidst om, hvem mine lysbærere er – de mennesker som har været med til (for dem ubevidst) at finde blandt andet mit allerstørste mod frem. Jeg har fx sagt mit gode faste job op, blevet selvstændig og gået sexologi- og skyggevejleder vejen. Opstarter snart på næste udfordring nemlig parterapeutuddannelsen. Hvilket har været et rigtigt stort ønske for mig gennem flere år, og som en naturlig følge af sexologien.

Jeg vil være din sparringspartner og støtte dig undervejs, så du kan få gjort op med dine udfordringer, den dårlige samvittighed, dine dårlige vaner, og i stedet se frem til mere kropslig selvtillid, mentalt overskud og en naturlig balance i dit l

Skyggearbejdet har været GULD værd for mig, og jeg ved, at du også kan få det liv du ønsker dig. For, når jeg kan, så kan du også.

1:1 Personlig Skyggeudviklingsforløb

Jeg kan hermed tilbyde 1:1 personligudviklingsforløb, som består af 2 sessioner af 90 minutter ud fra de helt fantastiske skyggeteorier med det ene formål, at opnå mere autentisitet og en klar viden om, hvor dine lyse og mørke skygger findes og hvordan du kan bruge dem, som det største og vildeste udviklingspotentiale i dit liv, både privat og arbejdsmæssigt, intet vil blive det samme igen, hvis du tør arbejde med disse stærke teorier.

Jeg vil i sessionerne kunne guide dig igennem dine udfordringer både privat, arbejdsmæssigt og i den grad i din business. Jeg vil guide dig til at opnå dine mål på rekorttid, og helt uden om veje.

Det er naturligvis en proces som tager tid, men med den helt rette guiding og støtte vil du kunne opleve, at kunne tage dit liv tilbage uden de store ofringer.

Du bestemmer naturligvis helt selv, hvilke egenskaber og karaktertræk som du vil arbejde med.

Jo dybere du tør gå. Jo vildere bliver udfaldet.

Prisen er 1.275,00  pr. session af 120 min. som betales ved tilmelding på mobile pay 29705254.

Glæder mig til at møde netop DIG.

Kontakt mig venligst med en personlig besked eller på kontakt@birthekockjensen.dk.

Så kan vi aftale nærmere vedr. tid og sted.

KONSULTATIONSADRESSER:

DANSK AKADEMI FOR KROPSTERAPI

Elkjærvej 36, 8230 Åbyhøj

 

SPECIALLÆGEKLINIKKEN

Nedergade 5, 8400 Ebeltoft.

 

HOLISTISK SUNDHEDSHUS

Kongensgade 13, -2, 6700 Esbjerg

 

Kærlig hilsen og på snarlig gensyn.

Birthe Kock-Jensen

Certificeret Skyggevejleder, 2017, v//Psykolog Mette Holm, Aarhus